Hyr en veteranbil och njut av livet

Res med stil - kör brittiskt

Visst är det väl tillfredsställande att komma körande med en vacker gammal bil. I Storbrittannien finns det ett antal företag som hyr ut veteranbilar. Varför inte en Austin Healey Convertible från 1965 eller en Rolls Royce Silver Shadow från 1972.

Det finns fantastiska naturupplevelser. Inte minst i Skottland

Nedanstående länk har VISITBRITAIN haft vänligheten att förmedla till oss.

Lycka till!

http://www.visitbritain.se/travel-and-transport/travel-around-britain/car-vehicle-hire/classic-cars/index.aspx

Lyckan vänder för Jaguar och Land Rover

Efter att ha upplevt ett mindre uppsving efter lösgörandet från Ford har det återigen börjat se dystert ut för Jaguar och Land Rover. Indiska ägaren Tata motors har nu beslutat att minska produktionen i England.

Se nedanstående artikel i Teknikens Värld 2008-08-27

http://www.teknikensvarld.se/nyheter/080827-jag-land-rover-min/index.xml

Kompletterande bilder till JEC-träffen i Hjo

Här kommer några bilder från gängets utflykt till Tidaholm under Jaguarträffen i Hjo den 1-3/8 2008

Klicka på de små bilderna, så blir de större!

   

1 Från Tidaholms museum

2 Några deltagare i VinContorets källare

3 Kökstillverkaren marbodal

4 Grafikverkstaden 


Hajstorp 30/7

Årets träffar vid Göta kanal i Hajstorp har varit mycket välbesökta. Detta mycket på grund av den vackra sommaren.

Här följer ett svep med bilder på några av de engelska bilar som visades upp, samt en amfibiebil som väckte mycket uppmärksamhet.

Klicka på de små bilderna, så blir de större!

 

En välputsad Austin Healey 

 Båtägarna var också intresserade Ännu en välskött bil - Både på land och i vatten! 

En av de snyggaste bilarna som finns! Bland många andra fina fordon En härligt gul MGB GT. En verkligt läcker bil.


Aston Martins nya fartmonster

Aston Martin har släppt den första bilden på sitt nya fartvidunder, som går under arbetsnamnet One-77. Lyxåket ska tillverkas i 77 exemplar och kommer att kosta runt 12 miljoner kronor. Försäljningen väntas komma igång i slutet av året.

Det blir den
första Aston Martin-bilen som ser dagsljus sedan märket sålts av Ford förra året. Köpare var en grupp brittiska, amerikanska och kuwaitiska investerare med de förre rallyföraren David Richards i spetsen.

Toppfarten är enligt uppgift strax under 400 kilometer i timmen och med en V12-motor under huven på ungefär 700 hästkrafter ska Aston Martins vrålåk göra noll till 100 kilometer i timmen på strax under 3,5 sekunder. Bilen har också en kaross i aluminium och ett chassi av kolfiber, allt för att göra den så lätt som möjligt.

Saxat ur di.se 2008-08-10

I Arns fotspår

30 maj - 1 juni samlades ett antal brittiska bilar på Lundsbrunns Kurort strax norr om Skara för att besöka de platser på och omkring Kinnekulle som omnämns i Jan Guillous böcker om Arn Tempelriddaren. Vi besökte bland annat Husaby och Forshems kyrkor. Det återstår alltså många platser att besöka nästa år såsom exempelvis Skara, Gudhem, Kungslena,  Älgarås med flera.


De flesta bilarna var Jaguarer, men det fanns även Triumph, MG och Land Rover.

Lundsbrunns Kurort passar alldeles utmärk för bilträffar med sina stora gräsytor, bra rum och god mat. Picnic-maten från Köttex i Götene smakade extra gott när vi blev inbjudna till Kinnekulle Camping för lunchpaus.

Dessutom visade vädrets makter sig från sin allra bästa sida.

Dubbelklicka på de små bilderna, så blir de större!

Vid Husaby kyrka

1  3  

4  5  6

1Ett troget par i bilsammanhang 2 Den fantastiskt vackra Kinnekulle camping 3 Högkullen, högt över Vänerns yta 4 Idag är det läge för nercabbat 5 Glada deltagare på Högkullen 6 Är jaguarer gräsätare?


Nu är bloggen färdig för bruk!

Hoppas att ni alla som gillar brittiska bilar får mycket glädje och nytta av denna blogg. Kommentera och debattera, skapa diskussion och kommunikation!!

Lycka till önskar
 

kreativ kommunikation - till din tjänst!    (Design och upplägg av denna blogg)

Billiga Nanobilen snart till Europa

I en notis från TT läser jag följande (ur Skaraborgs Läns Allehanda 080801):

"Indiens största bilkoncern Tata Motors som tillverkar minibilen Nano har inlett förhandlingar med italienska Fiat för att få in sin "folkbil" på den europeiska marknaden.

Bilen har en prislapp på blygsamma 16 000 kronor. Den tillverkas delvis av återvunnen plast och karossdelarna limmas i stället för svetsas ihop. Den har bara 33 hästkrafter och är inte mycket större än en moped med tak, väggar och fyra dörrar. Tata Motors har tidigare sagt till darrbenta potentiella Nano-köpare att när bilen når den europeiska marknaden så kommer den också att uppfylla europeiska säkerhetskrav."

Läs mer t ex här och här, se bild här

Jaguarträff i Hjo

Under helgen 1-3/8 träffades den svenska avdelningen av Jaguar Enthusiasts Club i Hjo. Hela klubben har ca 20 000 medlemmar över hela världen, men till denna träff var det ett dussintal ekipage som mötte upp.

Deltagarna kom från så gott som hela landet och några var i Hjo för första gången.

När klubben träffas på detta sätt brukar man för att få "lufta fordonen" anordna en utflykt till ett turistmål i närheten. Denna gång gick turen till Bisonfarmen i Gate. Åter i Hjo samlades sällskapet på Bellevueterrassen för att lyssna på ett intressant föredrag om hur man vårdar bilens läderklädsel på bästa sätt.

Nästa träff i Hjo planeras till första helgen i augusti 2009.

Här följer ett bildsvep från lördagseftermiddagen vid hotel Bellevue i Hjo Stadspark. Foto: evalution - tankar och ting - ©

 
Samling runt klubbens flagga

 
Intresserade Hjo-bor och andra

 
... stora och små ...

 
Bilarna glänste ikapp trots det mulna vädret

 
"Jagga-logga" med kort skärpedjup

 
Föreläsning om Leathermaster

 
Intresserade åhörare - några av klubbens medlemmar

 
I fonden - Hjo Stadspark

(För efterbeställning av dessa bildmotiv kontakta evalution - tankar och ting -. De bilder som är publicerade här är behandlade för web och ger ett sämre resultat vid nedladdning och utskrift.)

 

RSS 2.0